Red Dress Fashion Project - Fashion shooting werk video from csiger-the art of photography on Vimeo.

A Soproni Fotóklub tagjai gyakran szerveznek kis létszámmal is programot, hogy minden alkalmat megragadjanak egy egy jó sorozat elkészítésére. A DSLR videó technikának köszönhetően egyre több tagunknál van a fényképezőgép "mellett" videó kamera is.

Ha már nálunk a kamera miért is ne örökíthetnénk meg egy egy vidám fotózást mozgó képen is? Az egyik ilyen alkalommal Balatonmáriafürdő strandján fotóztuk Barabás Edit modellt, aki már többször állt Agg Pál klubtagunk kamerája előtt. A fotózásokhoz azonban mindig jó, ha van egy úgynevezett vezérfonal, ami köré építjük a koncepciót. Jelen esetben egy a piros ruha volt, ami speciálisan fotózáshoz készült egyedi darab volt. A ruha egyébként Molnár Zsuzsanna ruhakészítő munkája volt. A helyszín a fény a modell is adott volt a remek képek készítéséhez. A klubot Agg Pálon kívül még Lángh Gábor, Roth Balázs, Tóth Jenő Tibor valamint jómagam képvisletem. Technikát illetően volt itt analóg közép és kisformátumú kamera is, és persze digitális gépekkel is fotóztunk elég széles palettán. Világitásban segítségünkre volt egy Pro Photo kültéri akkumulátoros stúdió vaku zoom fejjel. A videót egy 5D Mark II-es vázzal vettem fel, Ef 35/1.4 L, EF 50/1.4 és EF 135/2 L optikákkkal.

A fotózás sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az a jó pár kiállításra elfogadott kép amit az anyagból a nemzetközi pályázatokra küldtünk el.

 

Csigó Gergely (E-MAFOSZ, AFIAP)

A bejegyzés trackback címe:

https://sopronifotoklub.blog.hu/api/trackback/id/tr456112449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása