_MG_7112.jpg


A "Berlin" szó hallatára a többségnek egyből a Brandenburgi kapu, vagy épp a berlini fal jut eszébe, pedig mára Berlin egy igazi nyüzsgő világváros lett. Az elmúlt 20 évben Berlin hihetetlen fejlődésen ment keresztül, és jelenleg is folyamatosan dübörögnek a különböző építkezések.


_MG_6736.jpg


Fotós szemmel igen érdekes ahogy találkozik az évszázados kultúra és a modern fejlődés. És erre a kettősségre mindenhol rátalálni. Ahogy megnézzük a Reichstag patinás épületét, és a tetején a modern üvegkupolát, vagy éppen a Német Nemzeti Múzeum csodaszépen megvilágított üveghálós tetőszerkezetét.




_MG_6827.jpg
Természetesen, ha már Berlinben járunk, "kötelező program" a hagyományos látványosságok meglátogatása is: a Berlini Dóm, a Brandenburgi kapu, a győzelmi oszlop, vagy éppen a zene palotája a Gendarmenmarkton, mely Európa egyik legszebb tereként van nyilvántartva.






_MG_6795.jpg

Ha igazán jó témát keresünk, ne közlekedjünk a tömegközlekedéssel, inkább sétáljunk végig a csodás utcákon, mint például Berlin legszebb utcáján az "Unter den Linden"-en, mely 1,5 km hosszú sugárút, a Berlini Palotától a Tiergartenig.






_MG_7049-2.jpg
A városban szinte mindenhol találkozhat az ember a XX. századi történelem nyomaival, a szuvenír árusok kivétel nélkül a berlini fal darabjait árulják, és mindenhol a retro Kelet- Német ipar remek termékeivel próbálják becsalogatni a turistákat. A Checkpoint Charlie-nál még egy korhű DDR határátlépési pecsétet is kaphatunk az útlevelünkbe :D













_MG_6895.jpg
Ha túltettük magunkat Berlin első benyomásán megtalálhatjuk a modern várost is. A Potsdamer platz hatalmas felhőkarcolói közt, vagy éppen a 800 millió dollárból épült 2000-ben átadott ultramodern Sony Centerben.






_MG_6925-2.jpg
Különleges látványt ígér a 365 méter magas TV torony is, ám a kilátás csak szép tiszta időben éri meg az állandó egy - másfél órás sorban állást. Az Alexander platz-on járva érezzük a nyüzsgést, mindig történik itt valami, a város egyik központi csomópontja ahol szintén remek témákra lelhet a szemfüles fotós.

Végül a természet kedvelőinek érdemes a város parkjait is megtekinteni, hiszen itt is csodaszép képeket készíthet az ember. Az egyik legszebb a Fritz-Schloß Park. És mielőtt elhagynánk a várost hagyjunk magunknak egy fél órát, amikor végigsétálunk az East-Side Gallery-n és csak megcsodáljuk az emberi kreativitás határtalanságának nyomait.

Németh Dávid (AFIAP)

A bejegyzés trackback címe:

https://sopronifotoklub.blog.hu/api/trackback/id/tr695183049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása